PRIMUL PAS

Primul și cel mai important lucru pe care mirii trebuie să îl aibă în vedere atunci când încep să-și organizeze nunta? Primul pas spre o nuntă de vis?

Ei bine, primul pas ar fi să ne hotărâm că facem nunta, deci data nunții.

Aceasta se stabilește în funcție de propriile coordonate:
– preferința pentru un anume anotimp
– o dată simbolică, specială sau care ne reprezintă
– disponibilitatea unui restaurant sau a unei locații anume unde dorim să se desfășoare marele eveniment

De preferat totuși ar fi ca primul pas să îl reprezinte angajarea unui organizator de evenimente.

Tot mai frecvent în ultimul timp, datorită numărului mare de evenimente organizate în sezon, mirii își aleg data nunții în funcție de disponibilitatea locației, a restaurantului ori a sălii de evenimente dorite.
Detaliul care face diferența în bifarea cu succes a acestei prime etape ar fi ponderea și numărul de invitați de pe lista fiecăruia dintre cei doi miri.

Dacă mireasa provine dintr-o anumită localitate și este ea cea care are cei mai mulți invitați, atunci este de preferat ca restaurantul unde se va avea loc evenimentul să fie în respectiva localitate și, evident, viceversa.
Locația aleasă trebuie așadar adaptată întotdeauna numărului total de invitați de pe lista comună, ceea ce ne ajută să evităm probleme și dificultăți de organizare ulterioare.  De ce este atât de importantă găsirea si alegerea unui spațiu de evenimente adecvat? Simplu.

Un număr prea mare de invitați este la fel de riscant ca și un număr prea mic pentru capacitatea unei anumite locații, iar asta pentru că problemele pot rezulta fie în a fi constrânși de capacitatea redusă a locației respective, fie în costuri mai ridicate la închiriere.

În concluzie, numărul de invitați aproximativ, sala și data – PRIMUL PAS