Nunta 2024 – un joc de strategie

Bine v-am regăsit, dragilor, pe blogul nostru dedicat nunților și organizării evenimentelor din Cluj-Napoca și împrejurimi! Haideți să dăm o tură prin concluziile pe care le-am tras, așa cum am promis, după ce ne-am plimbat, în ultimele luni, prin lumea nebună a târgurilor de nunți și a workshop-urilor de referință în domeniu și să vorbim puțin despre cum arată piața din industria evenimentelor în 2024.

De asemenea, vom analiza foarte pe scurt primele impresii după lansarea cărții „Croitorul de nunți – Ghidul tău pentru o nuntă fără cusur” și ecourile ei în rândurile audienței de profil.

Târgurile de nunți: glitz și glam, dar no tamtam

Da, am fost la toate târgurile și workshop-urile de nunți la care te simți ca-n basmele cu zâne și Feți-Frumoși, dar… Surpriză! Numărul de cupluri care sunt dispuse să arunce o avere doar pentru a avea o petrecere de vis cu sute de persoane din care cel puțin jumătate le sunt complet necunoscute a scăzut. De ce? Bănuim că toată lumea e stresată de schimbările fiscale recente, modificări ce au avut impact direct asupra prețurilor și ofertelor furnizorilor, determinând tinerii să-și restrângă bugetele alocate pentru nuntă. Mai mult, inflația preconizată a dus la o oarecare reticență în privința oportunității organizării de evenimente în acest moment, ceea ce face ca furnizorii să resimtă acum o scădere semnificativă a cererii. Se pare că portofelele nu mai sunt atât de generoase ca în trecut.

Mirii 2024: mai relaxați, dar nu mai mulți

Anul 2024 aduce o schimbare de ton și în ceea ce-i privește pe viitorii miri. Cuplurile se concentrează mai mult pe bucuria zilei în loc să se lase copleșiți de stresul pregătirilor. Dar, odată cu schimbările care au loc la nivel de societate, reverberațiile în planul deciziilor personale sunt inevitabile. Așa se face că, deși anul acesta avem, pe de o parte, miri mai relaxați, din păcate, pe de altă parte, constatăm și că tot mai puține cupluri se încumetă să se angajeze într-un proces elaborat de organizare.

Revoluția prețurilor: flori artificiale, zâmbete naturale

Vă mai amintiți de nunțile cu flori naturale care costau o mică avere? Păi, gata cu alea! A venit era aranjamentelor artificiale care sunt și mai cool și mai prietenoase cu mediul. De buget mai amintim? Plus, ne-am transformat acum cu toții în detectivi la ofertele de la cofetării, în mare parte din cauza TVA-ului pe zahăr care a dat o tură de 180 de grade la prețuri. Altfel zâmbim în poză când prindem o ofertă bună, nu? Oricum, prea mult zahăr!

Nunta 2024: mai puține povești, mai multă poveste

E tot mai clar că lumea renunță la nunțile uriașe și adoptă ideea de nuntă mică, intimă cu nu mai mult de 100 – 150 de invitați. Nu doar că evenimentul e mai de suflet, dar e și mai light la buzunar. Semnale si predicții ale unui astfel de trend au tot existat încă de dinainte de pandemie, așa că nu putem spune că am fost luați prin surprindere. E drept că acum vin toate peste noi deodată – ”datorașii” se simt din ce în ce mai puțin ”datori”, locațiile de capacitate mare sau de la periferie au un calendar din ce în ce mai sărăcăcios, solicitările de cazare sunt din ce în ce mai slabe, agendele furnizorilor de servicii secundare, din ce în ce mai goale.

 „Croitorul de Nunți” – un ghid cu perspective

Deși apărut de curând, ”Croitorul de nunți – Ghidul tău pentru o nuntă fără cusur” a generat deja o efervescență și o interacțiune prolifică cu zeci de cupluri, în urma lansării din 24 februarie 2024. Acest lucru demonstrează că există interes și o dorință din ce în ce mai puternică în rândul viitorilor miri de a găsi soluții concrete, viabile și eficiente pentru organizarea celui mai important eveniment din viața lor. Vă invit să îl achiziționați, să îl parcurgeți și să îl dezbatem #împreună la următoarele noastre întâlniri atât în mediul online, cât și live.

În concluzie, anul 2024 marchează deja un punct de cotitură care va veni cu provocări semnificative pentru industria de evenimente. Vom traversa o perioadă în care va trebui să ne adaptăm schimbărilor economice și noilor realități fiscale, dar vom putea face asta doar dacă suntem uniți, înțelegători unii cu ceilalți și pregătiți pentru a depăși obstacolele tot #împreună.

Photo Credit Trust Media